Smary i oleje

LHFP 150

LHFP150

Zakres naszych olejów łańcuchowych do przemysłu spożywczego został opracowany specjalnie do aplikacji występujących w urządzeniach stosowanych przy produkcji żywności i napojów, gdzie czynnikami decydującymi o doborze właściwego oleju są wysoka temperatura, wysoka wilgotność i niska temperatura.

Uniwersalny olej łańcuchowy LHFP 150 produkcji SKF doskonale sprawdza się w aplikacjach, gdzie występują temperatury od niskich do podwyższonych, jak na przykład w przemyśle cukierniczym oraz w przetwórstwie owoców i warzyw. Olejem bazowym jest olej syntetyczny, a produkt zapewnia dobrą ochronę przed zużyciem i korozją oraz odporność na starzenie i utlenianie.

  • Ma dopuszczenie NSF H1 oraz certyfikat halal

 

Typowe zastosowania:

  • produkcja żywności i napojów – temperatury od niskich do podwyższonych

   

Parametry techniczneLHFP 150
Rodzaj oleju bazowegoSyntetyczny (PAO)/Estrowy
BarwaBezbarwny
Zakres temperatury pracyod -30 do +120 °C
(od -22 do +248 °F)
Lepkość oleju bazowego 
przy +40 °C [mm²/s]
przy +100 °C [mm²/s]
ISO VG 150
~19
Dostępne opakowaniaOznaczenia
kanister 5 lLHFP 150/5
SKF SYSTEM 24 / LAGD 125 mlLAGD 125/HFP15
SKF SYSTEM 24 / TLSD 122 mlLHFP 150/SD125
SKF SYSTEM 24 / TLSD 250 mlLHFP 150/SD250